Zorg en welzijn

Iedere maandagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom om je door mensen uit het vak te laten informeren over werken in de zorg en welzijn. Ben jij sociaal vaardig, integer geduldig en positief, dan is werken in deze branche vast en zeker iets voor jou. 

Banen in de zorg en welzijn

Verpleegkundige

Je stelt zorgplannen voor patiënten op en leeft ze na. Je brengt naasten en familie op de hoogte en bent veel in contact met de zorgverlener en handelt naar de richtlijnen. Je bent stressbestendig, integer en hebt geduld. Goede sociale vaardigheden zijn van groot belang.

Woonbegeleider

Je helpt mensen zelfstandig in hun eigen omgeving te leven. Hierbij houd je je aan een opgesteld begeleidingsplan. Dit kan in veel verschillende sectoren. Je begeleid mensen dus bij hun eigen zelfstandige leven! Je blijft positief, hebt geduld en veerkracht. Daarnaast heb je goede sociale vaardigheden en kan je methodisch werken. 

Medisch secretaresse

Je bent het aanspreekpunt voor mensen die ziek zijn of een medische vraag hebben. Je stelt hun op hun gemak en schakelt met de arts zodat de patiënt snel geholpen is! Je hebt goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je bent klantgericht en je hebt kennis van medische termen. Ook het stellen van prioriteiten is bij dit beroep van groot belang!

Medewerker kinderopvang

Je begeleidt kinderen in een kinderdagverblijf. Je helpt ze in hun ontwikkeling door activiteiten zoals knutselen of toneelspelen. Dit kan met verschillende leeftijden! Je bent creatief en zit vol goede energie. Bent flexibel en hebt geduld en kan hiernaast ook goed samenwerken. 

                                Branchemiddagen Zorg en Welzijn