Techniek, bouw en groen

Vind jij het leuk om iedere dag nauwkeurig en zorgvuldig bezig te zijn, zie jij graag op het einde van de resultaat van jouw werk? Dan is werken in de techniek, bouw of groen misschien wel iets voor jou. Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom om je door mensen uit het vak te laten informeren. Op deze pagina vind je meer informatie over beroepen waar nu veel vraag naar is en de agenda van de middagen op Talentperron.

Banen in de techniek

Isolatiemonteur

Samen met je team monteer je zonnepanelen op daken van woningen en kantoren. Werken als isolatiemonteur is precisiewerk. Je bent handig, hebt technisch inzicht en geen hoogtevrees. Je stelt de veiligheid van jou en je collega’s voorop. Het hebben van een rijbewijs is wel een vereiste. Wil jij mensen helpen groene energie op te wekken door zonnepanelen? Word isolatiemonteur.

Verspaner

Polijsten, freesten en slijpen van materialen als aluminium en titanium, soms met de hand, soms door computergestuurde machines. Bijvoorbeeld bij auto's en scheepsmotoren. Verspaner als beroep is erg veelzijdig! Je bent zorgvuldig en nauwkeurig. Je hebt technisch inzicht en een gevoel voor natuur- en wiskunde. Aan het eind van je project ben je pas tevreden als iets precies past! 

Industrieel reiniger

Je reinigt bijvoorbeeld grote machines, tanks en installaties met een industriële hoge drukspuit. Het werk vindt soms plaats in kleine besloten ruimtes of op hoogte. Je bent fysiek sterk en houdt van aanpakken. Het komt voor dat je enkele dagen van huis bent, dus flexibiliteit is belangrijk. Klantvriendelijk zijn en in bezit zijn van een rijbewijs is van belang.

Banen in de bouw

Metselaar

Het metselen van muren die zichtbaar blijven, muren die nog een stuclaag krijgen, het bekijken van de bouwtekeningen. Voor metselwerk is vakmanschap nodig! Tegenwoordig worden muren niet meer alleen recht gemetseld maar met rondingen en hoekjes! Je werkt in teamverband, maar kan ook goed zelfstandig aan de slag. Je hebt een oog voor detail en bent in het bezit van een VCA! 

Voeger

Je zorgt voor een nette afwerking van de voegen in muren. Soms moet je hiervoor de bestaande voegen verwijderen van bijvoorbeeld oude gebouwen. Je moet goed weten welke voegmethode bij de steensoort past. Je kan goed zelfstandig werken en hebt goede zelfreflectie. Hierbij heb je oog voor detail en ben je punctueel en doelgericht.

Opperman bouw

Je zorgt voor de juiste materialen voor de juiste klus en ondersteunt de vakmensen op hun werkplaats. Jij zet bijvoorbeeld de weg af, zoekt in de weg liggende kabels en helpt bij het opbouwen van steigers. Een opperman valt dus niet te missen! Je hebt oog voor detail, bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en kan goed samenwerken. Hierbij heb je een goede lichamelijke conditie en vind je het niet erg om buiten te werken! 

Banen in het groen

Hovenier

Het planten van bomen, aanleggen van paden en het onderhouden van tuinplanten en hun gezondheid onderhouden. Ook adviseer je klanten over hun tuinonderhoud en beantwoord vragen! Je hebt groene vingers, kennis van planten en hoe deze leven en je hebt oog voor indeling. Daarnaast werk je graag buiten.

Landbouwmachinist

Op de trekker het land onderhouden. Oogsten, meststof verspreiden en de chemische producten voor bodem en planten beheren. Alles wat ervoor zorgt dat het land zijn werk kan doen! Je bestuurt trekkers en andere landbouwvoertuigen, je werkt in een team en implementeert instructies. Natuurlijk heb je de nodige kennis over producten voor bomen en planten.  

Meewerkend voorman

Het overleggen met aannemers, werkplanningen maken, leidinggeven en de nodige trainingen geven. Dit zijn taken voor een voorman. Daarnaast moeten de gemaakte projecten natuurlijk ook worden gecontroleerd! Je kunt planningen maken, trainingen geven en een leiding gevende houding aannemen, maar je helpt uiteraard ook waar nodig om de klus te klaren!