Techniek, bouw en groen

Vind jij het leuk om iedere dag nauwkeurig en zorgvuldig bezig te zijn, zie jij graag op het einde van de resultaat van jouw werk? Dan is werken in de techniek, bouw of groen misschien wel iets voor jou. Iedere donderdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom om je door mensen uit het vak te laten informeren. Op deze pagina vind je meer informatie over beroepen waar nu veel vraag naar is en de agenda van de middagen op Talentperron.

Banen in de techniek

Zonnepanelenmonteur

Je monteert zonnepanelen op daken van woningen en kantoren, frame plaatsen, panelen opschroeven en kabels aansluiten. Je checkt of alles werkt en netjes is achtergelaten. Je hebt technisch inzicht, bent handig en werkt vaak op hoogte en schuine oppervlakken. De veiligheid van jezelf en van je collega’s verlies je nooit uit het oog. Het bezit van een rijbewijs is een vereiste als je voor dit beroep kiest.

Isolatiemonteur

Je brengt isolatiemateriaal aan in grote gebouwen, het gaat om het isoleren van leidingen en luchtkanalen. Daarmee worden gebouwen energiezuiniger en stoten ze minder co2 uit. Voor dit werk moet je wel een beetje handig zijn. Je werkt aan de hand van instructies die precies uitgevoerd moeten worden. Jouw werk bepaalt de kwaliteit van de isolatie. Flexibiliteit en veiligheid staan hoog op jouw agenda.

EPA (Energie Prestatie Adviseur)

Je bereidt inspecties van woningen voor, je voert ze uit en werkt ze. De inspectie bestaat uit aspecten zoals gebouw-schil, installatie(s) oppervlaktes, isolatie etc. Je bepaalt daarmee nieuwe energielabel. Indien gewenst stel je ook een advies op. Je hebt duurzaamheid hoog in het vaandel en affiniteit met de woningbouw. Je hebt MBO+ werk- en denk niveau en goede communicatieve en sociale vaardigheden.  Zie werk.nl 

Banen in de bouw

Metselaar

Het metselen van muren die zichtbaar blijven, muren die nog een stuclaag krijgen, het bekijken van de bouwtekeningen. Voor metselwerk is vakmanschap nodig! Tegenwoordig worden muren niet meer alleen recht gemetseld maar met rondingen en hoekjes! Je werkt in teamverband, maar kan ook goed zelfstandig aan de slag. Je hebt een oog voor detail en bent in het bezit van een VCA! 

Voeger

Je zorgt voor een nette afwerking van de voegen in muren. Soms moet je hiervoor de bestaande voegen verwijderen van bijvoorbeeld oude gebouwen. Je moet goed weten welke voegmethode bij de steensoort past. Je kan goed zelfstandig werken en hebt goede zelfreflectie. Hierbij heb je oog voor detail en ben je punctueel en doelgericht.

Opperman bouw

Je zorgt voor de juiste materialen voor de juiste klus en ondersteunt de vakmensen op hun werkplaats. Jij zet bijvoorbeeld de weg af, zoekt in de weg liggende kabels en helpt bij het opbouwen van steigers. Een opperman valt dus niet te missen! Je hebt oog voor detail, bent niet bang om verantwoordelijkheid te nemen en kan goed samenwerken. Hierbij heb je een goede lichamelijke conditie en vind je het niet erg om buiten te werken! 

Banen in het groen

Hovenier

Het planten van bomen, aanleggen van paden en het onderhouden van tuinplanten en hun gezondheid onderhouden. Ook adviseer je klanten over hun tuinonderhoud en beantwoord vragen! Je hebt groene vingers, kennis van planten en hoe deze leven en je hebt oog voor indeling. Daarnaast werk je graag buiten.

Landbouwmachinist

Op de trekker het land onderhouden. Oogsten, meststof verspreiden en de chemische producten voor bodem en planten beheren. Alles wat ervoor zorgt dat het land zijn werk kan doen! Je bestuurt trekkers en andere landbouwvoertuigen, je werkt in een team en implementeert instructies. Natuurlijk heb je de nodige kennis over producten voor bomen en planten.  

Meewerkend voorman

Het overleggen met aannemers, werkplanningen maken, leidinggeven en de nodige trainingen geven. Dit zijn taken voor een voorman. Daarnaast moeten de gemaakte projecten natuurlijk ook worden gecontroleerd! Je kunt planningen maken, trainingen geven en een leiding gevende houding aannemen, maar je helpt uiteraard ook waar nodig om de klus te klaren!