Handel, horeca, schoonmaak en transport

Iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur ben je van harte welkom om je door mensen uit het vak te laten informeren over werken in de handel, horeca, schoonmaak of transport en logistiek.

Banen in de detailhandel, horeca en schoonmaak

Brood- en banketbakker

Als bakker bak je natuurlijk broden, brood bakken is een kunst op zich. Naast het bereiden van brood kun je zelf ook nieuwe ideeën inbrengen en zo nieuwe broden creëren!  Je bent punctueel, zelfstandig en kan out of the box denken. Daarbij is het hebben van een eigen mening en kansen zien ook belangrijk!

Verkoopmedewerker

Een heel algemene functie maar deze biedt dus veel mogelijkheden, in welke winkel kan aansluiten bij jouw interesses. Het gaat vaak om directe verkoop en daarnaast beheer je ook de voorraad. Klantvriendelijk, wendbaar en begripvol zijn belangrijke vaardigheden. Daarnaast oog hebben voor detail en sociaal vaardig zijn! 

Chef-kok

Je bent werkzaam in een restaurant of hotel maar ook bijvoorbeeld in instellingen zoals een verpleeghuis. Je bereidt voedsel maar geeft ook leiding aan de rest van de keuken en je bewaakt de kwaliteit van de werkzaamheden. Effectief kunnen communiceren, leiding kunnen geven en methodisch kunnen werken zijn belangrijke vaardigheden voor dit beroep. Maar een passie hebben voor eten natuurlijk ook!

Bartender

Je staat achter de bar in een restaurant, café of hotel. Hierbij valt de gehele bar onder jouw beheer en maak en verkoop je dranken. Hierbij kan je je gaan specialiseren als bijvoorbeeld mixologist! Wendbaar, flexibel en kunnen werken onder druk zijn belangrijke eigenschappen voor bartender!

Schoonmaker

Het woord zegt al veel maar schoonmaker zijn kan veel inhouden. Alleen al de locatie waar je werkt kan heel verschillend zijn. Ook is het een onmisbaar beroep. Plekken zullen zonder schoonmakers al snel een grote troep worden. Je moet goed methodisch kunnen werken, punctueel zijn en zelfstandigheid hebben. Daarnaast is het kunnen omgaan met verandering ook belangrijk.

Treinmachinisten

Jij bent hierbij de bestuurder van de trein. Je bent verantwoordelijk dat de trein veilig van A naar B komt en natuurlijk op tijd is. De veiligheid is hierbij erg belangrijk. Ook informeer jij de reizigers bij mogelijk calamiteiten. Je bent punctueel, vasthoudend en hebt aandacht voor details. Daarbij is het ook belangrijk dat je rustig kan blijven en keuzes kunt maken.

Branchemiddagen Detailhandel, horeca, schoonmaak, transport en logistiek