Voor wie is Talentperron

Talentperron is er voor iedereen die een gids of een helpende hand nodig heeft om verder te komen met werk of opleiding. Werkzoekenden, ZZP'ers, baanveranderaars, jongeren en studenten kunnen rekenen op een toegankelijke en persoonlijke dienstverlening. Talentperron richt zich ook op mensen voor wie werk nu nog niet bereikbaar is, met of zonder een vorm van uitkering.

Van gesprek naar beleving

De kern van onze dienstverlening is een gesprek, waarin volop ruimte is voor drijfveren, belemmeringen en boven alles voor talent: wie ben jij, waar sta je, waar ben je goed in en waar krijg jij energie van? Samen met een gids van Talentperron ontdekken onze bezoekers hun route naar werk, opleiding of een andere vorm van deelname aan de samenleving. Talenten en wensen vormen daarbij het uitgangspunt.

De gesprekken vinden plaats in een plezierige ruimte. Themawanden met (interactieve) informatie en doe-activiteiten vormen de aanknopingspunten voor de gesprekken en intensiveren de beleving van onze bezoekers. Ze versterken de gedachtenvorming over werk, opleiding of andere invulling van het bestaan.

Onze gidsen hebben een leergang tot gids gevolgd. Ze zijn goede luisteraars en deskundige adviseurs. Een persoonlijke en welkome ontvangst maakt dat iedereen zich gezien en gehoord voelt. Onze gidsen gaan samen met de bezoeker op ontdekkingstocht naar zijn of haar werkgeluk. Ze ondersteunen in het verkrijgen van inzicht én inspiratie voor een vervolgstap. Onze gidsen bieden perspectief.

Bezoekers van Talentperron gaan naar huis met meer zelfinzicht, meer vertrouwen en een positieve kijk op kansen en mogelijkheden richting werk, opleiding of andere vorm van deelname aan de maatschappij.

Talentperron bezoeken

Talentperron is gevestigd aan het Harm Buiterplein 1 in Groningen. Elke werkdag van 9.00 uur tot 17.00 uur zijn wij aanwezig.

Feestdagen

Talentperron is gesloten op:

  • maandag 1 april Tweede Paasdag
  • vrijdag 12 april locatie Harm Buiterplein gesloten ivm onderhoud
  • donderdag 9 mei Hemelvaartsdag
  • maandag 20 mei Tweede Pinksterdag

Branchemiddagen en publieksevenementen

Naast de individuele bezoeken waarbij je met een gids afspreekt, kun je op Talentperron elke middag tussen 14.00-16.00 uur kennismaken met een werkgever, accountmanager, opleider of andere specialist die alles kan vertellen over het werk en de mogelijkheden. Dit noemen we onze branchemiddagen. Bovendien organiseren we op Talentperron regelmatig vrij toegankelijke publieksevenementen. Waarbij de focus ligt op werk en opleiding.

Samenwerking

Steeds meer onderwijsinstellingen, maatschappelijke partijen en bedrijven sluiten aan bij Talentperron. Medewerkers van het Leerwerkloket en Het Noorden Werkt Door zijn vaak aanwezig op Talentperron en kunnen bezoekers verder adviseren en begeleiden naar werk en opleiding.

Groepen

Naast individuele bezoekers ontvangen we op Talentperron ook groepen. Denk hierbij aan scholen, maar ook afdelingen van bedrijven of organisaties. Voor groepen hebben we speciale programma’s samengesteld. Ook op maat gemaakte programma’s behoren tot de mogelijkheden.

Meer weten of meedoen met Talentperron? 

Wil je meer weten of wil je iemand doorverwijzen naar Talentperron? Of wil je vanuit jouw organisatie kennismaken of een bezoek brengen aan Talentperron? Zie je kansen voor een samenwerking? Mail ons: talentperron@groningen.nl

Fotografie tijdens publieksevenementen

Voor promotiedoeleinden maken we foto's tijdens de branchemiddagen en publieksevenementen. Heeft uw bezwaren voor het maken van de fotografie terwijl u het evenement bezoekt, laat dit ons dan ter plekke weten. We zorgen er dan voor dat u niet herkenbaar bent, mochten we algemene foto's van evenement gebruiken voor bijvoorbeeld een post op LinkedIn.